Fakta Ubat Gigi

Posted By: Hairilnua - 2:43:00 PM

Assalamualaikum...
Fakta penting yg semua WAJIB tahu!

Pernah tak korang terfikir kenapa ubat gigi Mukmin tanpa FLUORIDA? 
Best ke guna ubt gigi xde fluorida ni? 
Tak best kan? 
Mulut rasa tak berangin je kan..

Hmm, sy jgk seperti anda pd mulanya. Tapi lama2, mulut xblh bau fluorida sbb asyk nk tmuntah je. 
Sy beralih pd Mukmin, dg penuh tanda tanya..

Eh, kenapa mukmin tak guna fluorida?? Tak elok ke fluorida ni??

Takdir Allah, menggerakkan hati saya utk bertanya pd Mr Christopher. Slpas dia kongsikan knapa dia bencikan Mcdonalds. 
Mungkin dia ada jawapannya. 

Saya bertanya, 
'Mr, do yOu know about fluorida?'

Dg tegasnya,
'Oh, yes Mrs Sarah!
PLEASE DONT YOU EVER USE IT!'

Sy terkedu. 
' But why, mr?'

He said, 'I know quite a lot about what the American gov are doing. I know about flouride I don't use toothpaste with it. I make coconut oil and baking soda to clean my teeth.
Mix them together. You can add eucaliptus oil in it too. It's better than tooth paste!'

' U mean, fluorida is one of the American gov are doing?? Like Mcdonalds?'

'Yes, of course Mrs!!'

Sy terkedu lagi. 

Katanya, fluorida adalah slh satu bahan plg berbahaya dlm jenayah saintifik. Penggunaan fluorida scara bterusan dari kecil shingga besar boleh menyebabkan kerosakan otak manusia scara perlahan2 utk jgka masa yg lama. 
Fluorida adalah sejenis racun yg blh mgubah tingkah laku dan perangai manusia. 
Dos yg sdikit diambil, tapi kesannya mampu mengurangkan kekuatan msyarakat dpd melawan sbuah pemerintahan. 
Itulah kuasa Amerika yg membunuh umat islam dlm senyap dan perlahan-lahan! 
Malah lebih teruk, kandungan fluorida dlm ubt ggi mmpu mbunuh kanak2! 

Katanya, 
'Mana mungkin fluorida dpt mgurangkan msalah gigi kpd manusia!
Nonsense, mrs!
Stop using it!'

Sy senyap. Speechless. 
Dlm hati,mcm tak percaya je. 

Akhirnya, sy temui buku Deadly Mist- Usaha Amerika Merosakkan Kesihatan Dunia dari penulis Jerry D. Gray. 

Allahuakbar! Allahuakbar!
Apa yg dikata dan ditegaskan Mr Chris adalah benar!

Yes, itu buktinya knpa ubat gigi mukmin tanpa f
luorida!

Tepuk dada sendiri, tanya iman dihati. 

Ayuh! Tinggalkan fluorida! 
Mari kita beralih pd coconut oil dan baking soda! Better than toothpaste! 

Ayuh bina generasi muslim sebenar. 
Anak2 yg berakhlak mulia!
Belum terlambat utk segalanya. 
Smoga Allah melindungi kita. Amin. 

Serba Sedikit Tentang Aku

Nama aku Hairil. Tujuan aku mewujudkan blog ini adalah untuk mencari sedikit pendapatan menggunakan blogger. Aku dah berusaha sejak berumur 25 tahun dan masih belum berjaya sampai sekarang. Jadi, aku masih mencuba dan mencuba lagi sampai la berjaya. Insyaallah sedikit sebanyak dapat meringankan beban family aku.

1 Kaki Selamber:

  1. buku Deadly Mist tu aku pernah baca tapi tak sempat nk habiskan

    ReplyDelete

Note Penting !

1. Tolong jangan buat SPAM komen kat sini.
2. Guna ayat yang ada BUDI BICARA yang baik.
3. Hanya komen perkara yang BERKAITAN dengan tajuk!
4. Ada rasa tak puas hati, call terus di 019-3587327. Cas mengikut kadar Telco Anda..
~

Copyright © Selamber Jer

Owner by HairilNua